Rooie Frans & The Rocking Rebels – Trilogy – Epiloog

Na enkele maanden je trilogie weer eens doorgelezen: het blíjft vet (net as ik..)

Allereerst mijn excuses voor mijn late reactie op deze Top-Trilogie. Als je het zo allemaal op een rijtje ziet staan, is het inderdaad verdommes indrukwekkend, MAAR het is zeker niet alleen aan mij te danken dat Eindhoven zo op de kaart is gezet.. Veel Rebels van het eerste uur zijn nog steeds actief in de Rock ‘n Roll, méér en fanatieker als mij. Zonder deze Kanjers (Lange Kees, Gestel, D’n Amsterdammer, Bobby, Ger, etc. etc.) hadden de Rocking Rebels niet alleen minder groot geweest, maar waarschijnlijk zelfs niet bestaan.. Dus ik ben blij met deze kans, om op hun importantie te kunnen wijzen.

Die zwarte bladzijden in mijn leven zijn PUUR ‘n persoonlijke aangelegenheid. Dat stond zo ver van de Rebels af, en mag de groep nooit aangerekend worden. De LEIDER was ‘n domme hond, NIET de Rebels! Val mij lastig met verwijten: terecht. Maar niet mensen die er helemaal los van staan.

Tenslotte was ik overweldigd door alle reacties.. Prachtig. Sommige zó warm en gemeend dat ik er tot tranen toe geroerd was. Dat deed meer goed als ‘n klap geld! En Trots, dat wij, als bende “snotneuzen” Eindhoven Rockcity op de kaart hebben gezet, en zó hard hebben gestampt, dat het nu nog steeds doordreunt!

En aan de auteur: B, ge bent ‘n zware tofferik met ‘n gouwe pen.. Hulde. X

TC Frans “

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

8 Responses to Rooie Frans & The Rocking Rebels – Trilogy – Epiloog

 1. bart rohrich says:

  beste bruur,hoe ons verleden ook is geweest,het heeft ons gemaakt wie we nu zijn,kijk…..na bijna veertig jaar weer een nieuwe start van deze hechte vriendenclub.
  ik ben supertrots deel uit te mogen maken van de rebels,ennuh wij samen gaan NOG verder terug.love you for life and beyond.xxx TCB…………the caretaker.

 2. Marske says:

  rooie, laat ff van oe eige horen, heb advies nodig, is de moeite waard.

 3. Marske says:

  mooi dat er nog zoveel mensen een goed gevoel over hebben.
  die rooie haalde me uit het gekkenhuis, met een bietje druk, wel lachen.
  rooie, als ge nog karweikes zoekt, maak ff contact, is de moeite waard.

  • Die Rooie Humzelluf says:

   NOU weet ik ook meteen WELKE Marcel! Hehe, eindelijk! Ik had je proberen te mailen, maar dat adres klopte niet.. Ik zit gewoon op Facebook, onder m’n eigen naam.. En neem GVD eens RAP contact op! Ik heb jou zwáár gemist, ouwe trouwe! JIJ zat er ook al vanaf de Elvis-bende bij!

 4. Hessie says:

  Dat weet ik nog, was ‘n puber en het gonsde door de stad en het Stratums Eind

 5. marianne says:

  Ik wil ook nog graag even iets kwijt, ik heb met heel veel plezier heel de triologie gelezen, nog eens gelezen, en nog eens gelezen. Ik werd heel warm, vond het heerlijk om weer eens even terug te gaan in die tijd. Een tijd die gekenmerkt werd door saamhorigheid, spanning, broederschap, veel plezier en nog meer RR. Natuurlijk had het soms ook een zwart randje maar dat mag niet in de schaduw staan van deze prachtige tijd. ik heb dan ook veel respect voor “de Rooie” de met zoveel eerlijkheid terug kijkt op deze tijd waarin de “wilde Rooie Haren”parten speelde.
  Het leuke is dat nu mijn kinderen, ook van de andere kant eens kunnen horen hoe die tijd was en niet alleen van hun “oude moeder” die hun lastig valt met verhalen over vroeger:) Zlefs mijn dochter interresseerde het zoveel, dat zij deze triologie gebruikte om op school hierover een werkstuk te maken, wat beloond werd met een goed cijfer!
  Oke, en nu inderdaad de boel afsluiten, en met een warm gevoel terug kijken op die tijd en al die bekende koppen die deze tijd een gouden randje gaven.
  heel veel liefs, Marianne( van broodje Paul)

  • Die Rooie Humzelluf says:

   Marianne: Helemaal top dat je de geschiedenis zo “overdraagt”, en verlangen naar Oude Tijden is goed, schat, zolang we er maar niet in blijven hangen. Heel veel Love and Respect, kanjer! Frans van Dorst. X

 6. ehvdgxt says:

  Inderdaad, dit stukje Eindhoven’s geschiedenis is mooi opgetekend en verwoord !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>