De Verschijning – Part II

Helaas – met pijn in ‘t hart deze blog… met tegenzin en nog immer teleurgesteld. Onbevredigd.

Enige weken geleden was ik er nog van overtuigd dat PSV het tóch zou halen. Op een soortgelijke wijze als drie jaar geleden; die memorabele zonovergoten middag tegen Vitesse. Op de valreep dus, maar de manier waarop zou er ook dit keer niet toe doen.

De verschijning van Frits op die zondagochtend had mij hoop, en mijn broodrooster een cult-status bezorgd. Dit apparaat zou de nieuwe Octopus Paul kunnen worden. Binnen PSV-kringen werd ie reeds op handen gedragen. Nu, tussen de twee “finales” in, doen we niet meer mee. De voetbalhoofdstad van Nederland staat aan de zijlijn. Nederland smult, een mooier scenario had Zeist niet durven dromen. Elk TV-programma rept van dit dubbele spektakel tussen Twente en Ajax. En ik? Ik vier liever moederdag dan dat ik naar de bekerfinale kijk. Onbevlekte afgunst.
Het broodrooster is inmiddels ter ziele. Meteen na de derde goal van Feyenoord. Met één klap. Sorry Frits, niets persoonlijks.

Voor voor mij is het seizoen afgelopen. Onverschilig geworden voor de laatste speelronde. Natuurlijk wil ik dat ze tweede worden, maar nog méér wil ik dat er iets gebeurt. Iets structureels. Sportief én financieel. Mijn seizoenskaart is weer ,stilzwijgend, verlengd. Ook volgend jaar door weer en wind op vak V. Hopend op een Landskampioenschap. Rekenend op een Landskampioenschap. Met of zonder Rutten aan de zijlijn. Mijn voorkeur is zonder.

(link to Part I)
(foto 1 via FC)

update:  Vandaag (één dag voor het einde van dit teleurstellend seizoen) fietste ik er weer langs. Tot mijn opluchting zag ik dat Frits weer, vol trots, richting zijn stadion kijkt. Óp naar 2011-2012…

 

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to De Verschijning – Part II

 1. ehvdgxt says:

  Ik zeg : PSV supporters zijn veel te verwend de laatste 20 jaar, en alle prestaties minder dan een kampioenschap zijn niet goed genoeg.

  Leer eens genieten van kleine mooie dingen in een wedstrijd zoals goede passes of duels die zonder de bal gewonnen worden ! Maar nee, het moet mooi voetbal zijn en dan toch kampioen worden.

  Klinkt bijna als die club uit Noord Holland de laatste 15 jaar (die ook nog blijft mijmeren in de jaren 70)

  • Tim says:

   Nope. Het hoeft van mij niet allemaal mooi te zijn. Of zelfs kampioen te worden. Maar er moet wel wat beleving getoond worden, en die heb ik bij het gros van de spelers en bij Rutten gemist.

   Dat we verwend zijn de afgelopen jaren ben ik het ook niet mee eens. In 2005 voor het laatst namelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>